det var en date1976 fann sig filmaren
Claude Lelouch i innehav av en gyrostabiliserad kamera och en Ferrari 275GTB, med en idé om en kortfilm där en person var försenad till ett möte med kvinnan han älskar och måste köra genom Paris så fort han kan. Han startar vid Le Périphérique, ringleden runt Paris och ska till trappan av Sacré Coeur. Det är tydligen en bit.

Claude Lelouch fick aldrig tillstånd av de franska myndigheterna att spela in detta med stängda gator utan tvingades genomföra inspelningen live i ett enda klipp, med fara för förarens, andra trafikanters och inte minst fotgängares liv. Efter filmens premiär fick den snabbt kulstatus hos både filmentusiaster för det vågade greppet att inte bry sig om tillstånd för att utföra sin konst och hos motorentusiaster, då detta var första gången någon på riktigt dokumenterat hur det faktiskt känns att Köra en Ferrari genom Paris i 150 kilometer i timmen klockan fem på morgonen, förbi rödljus och rakt igenom korsningar helt utan respekt.

Allt för en väntande kvinna.

Vem föraren faktiskt är har inte offentliggjorts, många säger att det måste vara en tävlingsförare eftersom ingen annan kan hantera en bil på detta sätt i de här hastigheterna, andra säger att det är Claude själv. Claude fick i alla fall ta smällen och blev arresterad för sina lagbrott efter premiären. En del har säkert sett Getaway-filmerna och liknande, det här är ursprunget som inspirerade. Att det faktiskt är en kärlekshistoria i grunden verkar dom inte ha brytt sig om.

Snow Patrol, mina husgudar, har tagit fotot från C'était un rendez-vous som filmen heter, och lagt sin 'Open Your Eyes' över som sin nya video. Genialiskt så klart. Väldigt, väldigt vackert.

Kommentarer
Postat av: tess

jag önskar att någon kunde köra så för att träffa mig! romantiskt värre. Och snow patrol är så himla bra.

2007-03-20 @ 02:05:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback