2006

Året 2006 börjar gå mot sitt obevekliga slut, tiden flyger som vanligt. Det har varit ett bra år. Ett av de bättre, kanske det bästa någonsin. Förhoppningsvis det bästa hittills. Förhoppningsvis, eftersom det känns som att det har hänt mer saker det här året än alla år tillsammans innan. Samtidigt har jag stått still, inte flyttat, inte börjat plugga, inte bytt jobb, inte konverterat, inte färgat håret blått. Men saker har hänt. Insikter har kommit, jag har blivit förvånad, jag har blivit motbevisad och jag har fått lära mig massvis med saker, massvis med saker om mig själv och mig själv i samklang med andra. Det har varit ett givande år.


Saker jag har gjort, upptäckt, insett och snubblat över året 2006;

- Jag har insett (och förstått innebörden av) att om jag inte gör något, händer inget.
- Jag har sovit halvnaken utomhus en hel natt och vaknat utvilad.
- Jag har upptäckt att jag vet hur jag får en kvinna på fall, men inte hur jag tar emot henne.
- Jag har varit full i 60 timmar straight.
- Jag har kört in min bil i en snödriva.
- Jag har märkt att kvinnor är lika lata som män.
- Jag har märkt att kvinnor trots det, får mer saker gjorda än män.
- Jag har bestämt mig för vad jag ska ägna mitt "riktiga" yrkesliv åt. 
- Jag har faktiskt träffat kvinnan jag antagligen skulle kunna gifta mig och leva mitt liv med.
- Jag har träffat, förfört och kopulerat flera kvinnor som jag sedan avvisat i stort sett av den enkla anledningen att jag inte gillade hur dom luktade.
- Jag har tagit mitt första lån.
- Jag har inte lämnat Sverige.
- Jag har insett att man faktiskt kan vara kär på riktigt i två personer samtidigt.
- Jag har legat vaken i sängen en hel natt utan att sova en sekund, bara funderat.
- Jag har sett 75 avsnitt av The O.C på två veckor.
- Jag har lärt mig att jag måste lära mig bestämma mig.

Listan kan bli lång, det har varit ett händelserikt år. Skulle jag inte vara dödstrött efter att tidigare idag krypit runt på knä tillsammans med fia genom hela lägenheten med en skurborste i händerna, skulle den kanske bli längre. Jag kanske uppdaterar. 

Det är fan rent i lägenheten nu, den som säger annat får stryk. Ha. På nyår ska vi släppa in hela rasket och ställa till med brakmiddag och vi tänkte att det kunde vara trevligt om det inte var grus och skräp på golvet. Typ. Nyårsafton ja. Denna dag av förväntan.

Vem ska jag kyssa på tolvslaget?


chasing cars

Utan kärlek stannar världen. Sägs det.

Men vad gör man när man har så mycket kärlek att man går sönder på insidan för att man inte har någonstans att göra av den? Vad gör man när man får så mycket kärlek som man faktiskt inte förtjänar, kärlek som verkligen borde riktas mot någon som har vett nog att besvara den på riktigt, men man är för svag och kärlekstörstande som varelse att man inte har karaktär nog att sätta stopp?

Vad väljer man när man står inför två likvärdiga men ändå helt olika val, där vilket man väljer kommer ha så stor effekt att man hisnar vid tanken? Jag tvekar inför ordens absoluta makt, ord som kommer skapa sorg hos någon, glädje hos någon annan men som kommer lämna mig tvivlande och undrande vad som skulle hänt om jag valde annorlunda.

Utan kärlek stannar världen. Kärlek är det som räknas vid dagens slut, kärlek är det som får oss att vilja vakna dagen efter.

Jag vill bara vakna, ligga still och glömma världen utanför. Jag vet att du vill ligga där med mig och bara vara, men jag vet och du vet att vi båda vet att det inte kommer bli så. Inte nu, inte sen, aldrig någonsin. Inte för att vi inte vill, för att vi inte vågar. Vi skulle kunna om vi vågade, men det gör vi inte. Vi kommer ångra oss tills vi blir gamla och gråhåriga och sjuka, jag kommer ligga på min dödsbädd och stilla bittert inse att jag fortfarande inte kunnat släppa taget. 

nej, inte zanzibar

Det var ett tag sen sist. Vad sysslar han med har undrats, var har han tagit vägen? Det kan vara så att jag funnit den stora kärleken, bosatt mig på zanzibar och därför inte haft internet förrän nu. För det kanske inte finns 10mb fiber som standard på zanzibar. Eller så kan det vara så trist att min data pajade och jag var tvungen att köpa en ny.