dr. mutto

Den som säger att den inte längre söker, den ljuger. Måhända ett djärvt påstående. Vi har det inprogrammerat i oss, våra gener tvingar oss att vara otåliga och rastlösa. Ständigt på väg. Samhället bidrar med en sorts konsumtionshets, det finns alltid någonting bättre. Det ska alltid finnas alternativ, att vara nöjd är bara trångsynt.

Visserligen är vi nog knappast enbart slavar under kromosomuppsättningar och modemagasinens dejtingspalter, vi gör ett aktivt val när vi bestämmer oss för att fortsätta söka efter det där riktigt smaragdgröna gräset som kanske växer i andra änden av bardisken. Hon är ju vacker, ser glad ut och damn brother, kolla in höfterna. Sökandet fortsätter, även om vi inte är medvetna om vår egen reaktion har vi redan gjort valet att testa tanken. Ain't no shame. Det är vad du väljer att göra därefter, som visar din karaktär. En del av oss måste göra misstagen, göra bort sig och uppleva sviterna av att ha betett sig som ett svin för att kunna inse vad som är viktigt för oss. Vi är inte smartare än så. Andra kan stanna upp och oavsett alkoholintag, reflektera över situationen och vänligt men bestämt tacka för dansen och gå hem. Vissa märker inte ens att de gått över gränsen.

Att ständigt söka, att drömma sig antingen framåt eller bakåt är att missa livet som utspelar sig här och nu. Floskler. Klichéer. Altruismer? Vi kan inte låta bli, samtidigt som vi vet att vi kommer bli av med det vi har ifall vi inte ger det den uppmärksamhet det förtjänar. Älska lite mer, kära vänner. Var nöjda.

Kommentarer
Postat av: mm

äntligen, tack.. du gjorde min dag

2008-04-29 @ 17:39:40
Postat av: alex

ibland är det bara så att man har så mycket kärlek inom sig för sina vänner att man inte vet vart man ska ta vägen...vet inte ifall det är rätt att älska så många, men det gör jag!

mycket fint inlägg

2008-05-02 @ 23:22:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback